Get Adobe Flash player

Нову зграду (ову у којој је сада) школа добија 1997.године. Школа се пружа на површини од 3.320 метара квадратних. Основна школа „Карађорђе“ покрива школско подручје општине Рача са централном школом у Рачи.

 

01 NOVA SKOLA

Има више подручних одељења -3 (осморазредне) основне школе и то у Саранову, Ђурђеву и Малом Крчмару и 12 четвороразредних основних школа (Вишевац, Мирашевац, Вучић, Трска, Доња Рача, Сипић, Велико Крчмаре, Доње јарушице, Борци, Дубочар,Сепци брдо и Сепц Поље).

Наша школа располаже довољним просторним капацитетима, међутим карактеристичан је вишак учионичког простора у четвороразредним подручним школама због недовољног броја ученика.

У централној школи се ради у једној смени. Постоји 16 учионица (866м2). Од тога су два специјализована кабинета(за физику и хемију), али недовољно опремљена (недостатак учила и савремених средстава). У медијатеци постоји могућност приказивања мултимедијалних садржаја коришћењем пројектора и интерактивне табле посредством преносивог рачунара. Информатичка сала је опремљена рачунарима који  задовољавају потребе наставе, умрежени су и  повезани на Интернет.

Што се тиче спортских терена – у централној школи постоје терени за фудбал, кошарку, одбојку. Спортско-школска хала је изграђена, као и два терена за тенис,  део гимнастчке опреме смо добавили путем донација. Сала за стони тенис постоји, која је опремљена столовима за стони-тенис. Терене за фудбал и рукомет поред централне школе поседују и одељења у Ђурђеву, Сипићу, Сепцима (Поље), Саранову и терен за одбојку у Вишевцу.

02 UNUTRASNJOST HALE

У непосредној близини школе се налазе: градска библиотека, Дом културе, Карађорђев дом, отворен градски базен, Дом здравља, радио и телевизијска станица Рача, Средња школа „Ђура Јакшић“, Дечји вртић, културно – историјски Вишевац.

Сарадња са свим набројаним институцијама је на завидном нивоу што директно утиче на квалитет извођења наставе у нашој школи.

Драгоцено богатство наше школе представља и наставни колектив чији састав чине многобројни млади и амбициозни просветни радници у чијим рукама је будућност наше школе. Основна школа ,,Карађорђе“ броји 130 запослених, а од тог броја 86 је директно укључено у наставни процес. Наставни кадар  наше школе је стално укључен у процес стручног усавршавања путем семинара (обавезних и изборних). У складу са потребама школе, као и са индивидуалним  потребама наставника, неопходних за квалитетну наставу и рад у школи, наставни кадар ради непрестано на личном усавршавању путем савладавања разних вештина  и умења.

 

Наша школа има велике потенцијале везане за спортске активности. Наставници наше школе стално раде на анимирању ученика за бављење спортом,чије је интересовање велико. Школа поседује спортске терене за тенис, одбојку, мали фудбал, рукомет и кошарку. Поред терена постоји новосаграђена школско-спортска хала,такође прикладна за многе спортове. Поред хале имамо и олимпијски базен.

Поред већ хроничног недостатка наставних средстсва, ови млади људи постижу запажене резултате у наставном процесу, што потврђује континуирани успех наших ученика.

Broj ucenika 2014 2015

Број ученика у 2014./15. школској години

 

 

 

 

Посећеност сајта
Тренутно на сајту: 1
Данас: 86
Ове недеље: 169
Укупно посета: 120963

Мапа школе | Србија | Школе у Србији

Школски сајт су дизајнирали наставници информатике 2013.© поклон ученицима, родитељима и другим корисницима